Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

παράνομη υλοτόμηση


Κρούσματα παράνομης υλοτόμησης δένδρων βελανιδιάς στο αρχέγονο άλσος του Αη Λιά της Δημοτικής Κοινότητας Καρδιτσομαγούλας καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα.

Το πρώτο κρούσμα σημειώθηκε προ δεκαπενθημέρου, όταν διαπιστώθηκε ότι άγνωστοι έκοψαν και μετέφεραν σε άγνωστο σημείο δύο μεγάλες βελανιδιές, ενώ την Κυριακή σημειώθηκε νέο κρούσμα με την κοπή μιας ακόμη βελανιδιάς.

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Μαρία Καρέτσου κατήγγειλε όλα τα κρούσματα στη Αστυνομική Δ/νση και το Δασαρχείο Καρδίτσας, το οποίο και διενήργησε αυτοψία, ενώ ενημέρωσε την Υπηρεσία Πρασίνου και τους αντιδημάρχους με αρμοδιότητες για θέματα πρασίνου και δασών κ.κ. Λαμ. Τσιούκη και Αθαν. Μαρκινό αντίστοιχα. Το χώρο επισκέφθηκε μαζί με κατοίκους της περιοχής και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χαρ. Παπαδημητρίου.

Το γεγονός έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία της Καρδιτσομαγούλας και όχι μόνο, καθώς το άλσος του Προφήτη Ηλία με τα αιωνόβια δένδρα του αποτελεί ένα από τα ελάχιστα σωζόμενα τμήματα αρχέγονου δάσους της περιοχής μας, είναι σημείο αναφοράς και άμεσα συνδεδεμένο με την αγροτική ζωή και τις κοινωνικές εκδηλώσεις των κατοίκων της Καρδιτσομαγούλας, ενώ το επισκέπτονται και χιλιάδες άτομα απ' όλη την επικράτεια του Δήμου.

Οι κάτοικοι της Καρδιτσομαγούλας ζητούν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες τον εντοπισμό των δραστών και την παραδειγματική τιμωρία, ενώ είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν το άλσος από τέτοια φαινόμενα γι΄ αυτό και προχώρησαν ήδη στη συγκρότηση ομάδων περιφρούρησης.

Με δεδομένο ότι το φαινόμενο των λαθραίων υλοτομήσεων βρίσκεται σε έξαρση σε όλη τη χώρα απαιτείται η ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών και η άμεση καταγγελία τέτοιων ενεργειών στις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Πηγή:thessalianews


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου